{ "modal": { "title": "Hospitalsindlæggelse og restitution", "headline": "Følelsesmæssige aspekter", "content": "

Når man får anlagt en stomi, kan det være som følge af en ulykke, en længerevarende sygdom, eller en nyligt diagnosticeret sygdom, der kræver akut behandling. For nogle kan stomien opfattes som en lettelse efter svær inflammatorisk tarmsygdom eller smerter i årevis. Andre vil betragte den som noget uventet og uønsket, hvilket kan gøre den sværere at acceptere.

\n

Anlæggelsen af en stomi er en pludselig og omfattende ændring af din krop og den måde, du ser dig selv på, hvilket kan have indflydelse på din livskvalitet. Uanset hvor meget støtte og information du får fra læger og sygeplejersker, tager det tid at vænne sig til denne ændring. Det er naturligt at føle både sorg, bekymring og stress, når du skal vænne dig til dit nye – men måske alligevel ikke så forandrede – jeg.

\n

Du kan læse mere om de følelsesmæssige aspekter ved at få en stomi i pjecen ”Body image”. Bemærk at pjecen er på engelsk.

\n\n

Vis PDF

\n

", "additional_content": "", "image_url": "/-/media/images/dansac/learning-center-landing-images/emotionalaspects.ashx", "video_url": "" } }