Tips til at passe godt på dig selv

Hav det godt med selvpleje.

Nogle simple trin kan gøre en kæmpe forskel.

Bliv ved med at være positiv
Find en sund balance i at være informeret, mens du begrænser dit daglige forbrug af sociale medier og nyhedsopdateringer. Hvis du oversvømmer din hjerne, producerer du bare for meget adrenalin.

Hold dig aktiv
Forbrænd den ekstra adrenalin, der frigøres af angst, ved at træne, helst udendørs. Hvis du er indendørs, kan du prøve en træningsvideo eller bare rydde op i huset.

Hold forbindelsen
Ring til en ven eller et familiemedlem, der kender dig virkelig godt, og som kan lytte og bekræfte, at det, du føler, er normalt.

Hold fokus
Sænk tempoet på de overfladiske, hurtige vejrtrækninger for at signalere til din krop, at alt er godt, og at du ikke har brug for mere adrenalin. Træk mod ind, pust frygt ud!

Disse tips til selvpleje er udarbejdet af Sue Lennon, der er en respekteret sygeplejerske, terapeut, underviser og coach med næsten 30 års erfaring inden for onkologisygepleje, herunder urologi og stomipleje. Hun har en lidenskab for kommunikation mellem patient og sygeplejerske, forståelse af den "oplevede sygdom" for at yde virkelig holistisk pleje og holder ofte foredrag på internationale workshops og konferencer.