Lyse farver afspejler min indre lykke

Lucy Jane på 23 år vil gerne være kendt for sin stil – og for hendes liv med en stomi. 

Lucy ønsker at inspirere andre med hendes optimistiske indstilling til den stomi, som hun mener, har været med til at forme den, som hun er i dag

Mode har fyldt meget igennem hele mit liv. Jeg har altid klædt mig i lyse farver og moderne tøj, for jeg tror, at farver kan påvirke humøret positivt. Når alt kommer til alt: hvis himlen er blå, så bliver man mere glad, end hvis den er grå! Jeg er meget farverig – det er mit kendetegn – selv om jeg også sætter pris på det minimalistiske, så har jeg altid været tiltrukket af farver. Mine favoritter er rød og lyserød. Mit horoskoptegn er vædderen, og alle ved, at vædderen elsker rød. Orange er også en af mine favoritfarver, for den er sommerlig, lys og varm. 

Sociale medier bygger bro mellem mennesker 

Som barn fulgte jeg flere modebloggere og håbede, at det en dag ville være mig. Det blev det, da jeg startede @lucyjane.fashion på Instagram. Folk vil ikke længere læse lange blog-indlæg, men foretrækker hurtige opdateringer og billeder. 

Da jeg var 17 år, fik jeg konstateret colitis ulcerosa (kronisk betændelsestilstand i tyktarmen), og som 19-årig blev jeg opereret og fik en stomi. Efter min operation var min familie fantastisk, men det, der virkelig hjalp mig, var internettet, hvor jeg kunne finde andre, der havde været igennem nøjagtigt det samme. Jeg fik nye venner, der kunne relatere til mig og det, som jeg gik igennem. 

Jeg fik troen på mig selv 

Min stomi gav mig et nyt liv. Det var en lettelse at komme godt igennem operationen og komme ud på den anden side. Jeg føler, at jeg kan gøre, hvad jeg vil. Min selvtillid fik et boost og afspejlede sig i min stil. Jeg tør klæde mig, som jeg vil. De lyse farver afspejler min indre lykke, og det føles, som om det gør folk gladere. 

Da jeg gik i gymnasiet, begyndte jeg at handle i de fine vintagebutikker i Manchester. Men det var dyrt. Jeg gik i stedet på opdagelse i genbrugsforretningerne og indså, at det var de samme mærker og det samme tøj, men billigere. Det er lidt som at grave efter guld. Jeg syer tøjet om inspireret af ”gamle dage” og tilføjer mit eget twist. Jeg har startet Facebook-gruppen ”Lucy Jane’s Charity Shop Boppers” og håber, at jeg kan inspirere andre til at udforske genbrugsbutikkerne og sammensætte deres tøj, præcis som de har lyst til. Personligt er jeg ikke til lavtaljede bukser, men det har intet med min stomi at gøre! 

Engang da jeg var på ferie med min mor, havde jeg en almindelig bikini på på stranden. En mand kom over for at snakke lidt og så  min stomi. "Vær du stolt af den og lev livet". Hvis jeg ikke havde haft bikini på den dag, havde jeg aldrig hørt hans historie. Det viste sig, at han også havde stomi, og vores snak styrkede virkelig mit selvværd. 

Jeg elsker også at rejse. Det er så sjovt – når man ikke er syg og ikke er begrænset til at blive i nærheden af et toilet. Jeg rejser, så snart muligheden byder sig, men indtil videre kun kortere ture. Mit bedste råd er altid at pakke dine bandager i håndbagagen! 

En stomi er ikke bare en stomi 

Når du har en stomi, skal huden omkring den holdes ren og sund. Personligt har jeg kun haft meget få problemer og lidt ømhed, men jeg ved, at selv den mindste irritation kan påvirke min dag. Min bandage skal sidde rigtigt godt på huden, og hvis den ikke gør det, er det, at det går galt. Hvis min bandage ikke føles helt rigtig, skifter jeg den. Jeg bruger klæbefjerner til at tage den af. 

Jeg bruger Dansacs stomiposer. Jeg kiggede på andre med forskellige farver og faconer, som jeg havde set andre bruge på sociale medier, men de føltes ikke rigtige for mig. Med Dansac føler jeg ikke engang, at jeg har en bandage på. Bandagen bliver næsten en del af min hud. Prøv dig frem med forskellige muligheder og find ud af, hvad der fungerer for dig. 

Mit hjerte og min sjæl synger 

Jeg kan huske sommeren efter min operation. Det var, som om jeg oplevede alting for første gang igen. Det hele føltes nyt, fordi det føltes godt. Jeg behøvede ikke længere at gå tidligt hjem eller bekymre mig om at finde et toilet, som jeg plejede at gøre. 

Jeg kunne gøre, hvad jeg ville - deltage i festivaler, gå ud med mine venner, gå på shoppetur og nyde livet. Selv det bare at gå en tur føltes fantastisk. Jeg havde et helt nyt syn på livet, og det føles fantastisk at dele det med alle på min vej. 

En pige, som jeg mødte via Instagram, Heather var bekymret, da hun skulle igennem samme operation som mig. Hun havde en masse spørgsmål, og det lykkedes mig at berolige hende. Jeg fortalte hende, hvad der ville ske, og at det hele nok skulle gå. Helt uventet mødte jeg Heather på musikfestivalen Parklife i Manchester året efter. Vi var så glade for at se hinanden, at vi begge begyndte at græde! Det var så rart at vide, at jeg havde været med til at hjælpe nogen ved at være åben omkring min stomi. 

Et af mine yndlingsbands, Sundara Karma, har en sang, der hedder ”Diamond Cutter”. En linje i sangen lyder sådan her: " “It wasn’t till I was cut that I could shine”). Den sætning elsker jeg. Med alle de begrænsninger, som jeg havde før min operation, tænkte jeg:  ”One day I too am going to shine”. Nu har jeg fået en tatovering af en diamant for at fejre min stomi og fejre det nye liv, som den gav mig. Stomi har været med til at gøre mig til den, som jeg er i dag. 

 


 

Personer, der udtaler sig, modtog kompensation fra Hollister Incorporated. De udsagn og meninger, der præsenteres, gælder for de afbildede personer. Udsagnene er repræsentative for deres oplevelse. Oplevelsen og resultatet vil være forskellig fra person til person.